lørdag 19. mars 2011

Lille miss Perfekt

Har baka verdens beste gulerot kake igjen, tenkte jeg skulle legge ut oppskirften som jeg har fått med søskenbarnet mitt Elén. Lagde den til jeg skulle ha søte små på besøk på fredagen :)

GULEROTKAKE

4 egg
2 1/2 dl sukker 
(eller 1,25 dl lyst sukker, 1,25dl brunt sukker)
3 1/2 dl mel
3 ts kanel 
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl soyaolje
4 dl raspet gulrot

Miks først sukker og egg til eggedosis, tilsett alt det andre,  rør inn raspet gulrot til slutt

Stekes ved 200 grader midt i ovnen i 45 - 50 min

Glasur:




2 stk phiadelphia naturell ost (400 gram
250 gram melis
2 - 4 ts vaniljesukker

+ et par dråper sitron saft for å gjøre den litt friskere

Mikser glasuren sammen og begynner med å smøre den utover kaka, så glatt som mulig, jeg lar 1,5 dl glasur være igjen og farger denne rosa:)
Putter den rosa glasuren oppi en sprøyte pose og begynne å pynte kaka, brukte stjerne tipp og vanlig rund tip :)
plukker på sølvkuler på hver topp rundt, og pynter litt på sidene med hjerte strøssel fra Freia




Syns den ble fin jeg :)
Brioche, et lite stykke av Paris

og når jeg først var igang bakte jeg også Franske Brioche, de ble ganske gode og Puffy. Av og til kan jeg hvis jeg vil. Det med disse er at deigen må lages kvelden før, men synes det var helt ok for da fikk jeg vasket opp bake rotet før jeg trengte å bake de ut 







Brioche, 12 stykker

345 g mel
1 dl  melkepulver
3 ss. sukker
1 ss. tørrgjær
3 store egg
1 dl lunket vann
140 g mykt smør

og framgangsmåten finner du på passion4baking, klikk på linken :)



ha en fin Søndag!




3 kommentarer:

  1. Du er så flink, Katrine! :) Er det rosa brettet med prikker og det hvite fatet fra Kremmerhuset? Vil haa :)

    SvarSlett
  2. nei, er nok fra Åhléns :)

    SvarSlett
  3. Kjempelekre! Så skikkelig godt ut:)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar, det setter jeg pris på :)