fredag 9. desember 2011I dag har jeg laget meg sjokolade risboller, det er faktisk lekende lett å lage slike. Vet at noen bruker å blande inn smør og kaffe også, du kan jo gjøre hva du vil, men jeg synes de er best med ren melkesjokolade fordi da holder de seg sprø. Det er foresten tilbud på 2 store melkesjokolade plater på Rema 1000 helt frem til jul for 30,- + puffet risen til 8 kr så har du faktisk en sort til til jul for 40 kr. Billig. En anen bra ting er jo at man får dekt søt suget når man går og er sjokoladesjuk, slik som jeg er stort sett hele tiden, uten å måtte spise så mye sjokolade, det består jo mest av puffetris :)

Her i hus er vi ikke sånn veldig glade i julekaker og hjemmelagde konfekter, vi lager det, men det blir somregel stående i boksene sine. Sjokolade risbollene blir ialfall spist opp, både av meg og Trene-Kristian.

Det var eggentlig fort gjort å lage disse, bra er det for lille Emil har vært litt pjusk idag med høy feber. Veldig kose i fanget til mamma sjuk (som jeg foresten syns er super koselig, til tross for at han er syk, så er det jo veldig søtt når han bare er helt slappis) 

...men Emil hadde ti minutter til rådighet slik at jeg fikk rørt sammen disse før vi la oss ned på sofaen for å se film. Han fikk sitte og små plukke puffa risen for å øve på "putte i munnen selv". Så fikk han også smake litt med sjokolade på. Nå kommer vel baby-kostholds politiet-og arresterer meg, tenk å gi sjokolade til en febersyk 10 mnd gammel gutt. Det værste som kan skje er vel at han blir litt kvikkere. huffa meg... ;)

vel, nå skal jeg fortsette å pakke inn litt julegaver og lage litt kort - også flere julekort til dere lesere. 

Håper alle får ei trivelig helg, nest siste helga før jul :)12 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Og jeg elsker slike risboller!!! Det er så godt! Fikk lyst på det nå! :)

  Ha en flott helg!

  Klem Lene

  SvarSlett
 2. NAM☺
  Fin blogg du har-la meg til som følger eg☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 3. MarnyAliceKalas mystiske hjørne:

  liker dette !! :)

  SvarSlett
 4. Så vakker blogg du har!
  Fant den via Kremmerhuset:)

  Legger meg som følger og gleder meg til å følge deg vidare.

  Helsing Marianne:)

  SvarSlett
 5. Fantastisk, nydelig! Jeg elsker sjokorisboller :) Takk for tips og påminnelse - en ting til på listen!

  Nyt kvelden og ha en fin dag i morgen!

  KLEM

  SvarSlett
 6. Nam nam det så deilig ut!! Du er alltid så flink m oppskrifter!

  Jeg hermet etter deg når det gjaldt rom-til-rom innlegget - det var så morsomt konsept!

  (p.s; nå er gutten til Line Monsås samme årskull som Rikke & Emil - det er kjekt!!)

  Mvh Blogg-Stalker din ;)

  SvarSlett
 7. Jeg skal lage slike i morgen! Gleder meg også er de jo så gode <3

  Jeg må bare si at jeg virkelig ELSKER bloggen din. Aldri vært her før, så den gjennom Kremmerhusetbloggen. Du gjør en kjempejobb med alle innleggene dine og innholdet er topp! Jeg drømmer meg bort med bildene dine, virkelig. Stå på, jeg er her i allefall fast fremover :)

  Jeg ble også veldig inspirert av de flotte scrapbookingbildene dine litt lengere ned på bloggen her. Jeg venter ei lita pie nå i januar og har begynt på mitt babyalbum i samme sjanger nå og elsker å se hva andre gjør :) Du er i allefall virkelig flink!! :)

  Klem fra Kirsti (Kayso)

  SvarSlett
 8. NAM! Dette er en av favorittene den yngste datteren min må ha hver jul!

  Ønsker deg en glad mandag!


  AW

  SvarSlett
 9. Ser fantastisk ut.. vi gjorde en liten vri i år.. brukte to plater freia melkesjokolade med kvikk lunsj istedet.. mmm, nå har vi pakket dem i små glass og pyntet med rødt tøystykke og snor, som en hilsen fra lillegutt til de han er så glad i.. han er superstolt når han gir dem bort <3

  Ha en fin dag, Katrine!!

  Victoria

  SvarSlett
 10. Fruehuset - alltid kjekt med nye følgere til bloggen min :)

  Jorid: Ja det er det som er så fantastisk med blogger, man blir minnet på ting man glemmer go inspirert til å gjøre noe nytt :)

  Anne Henrikke: Rom til rom er morsomt, enda morsomere er det jo om et år å se hvordan rommene har forandret seg ;) ---skvatt jeg nå å trodde Line hadde fått ! -gutten hennes kommer vel før nyåret og da blir de samme årskull, kjekt :)!!

  Kayso: ååå da har du en spennende tid foran deg, blir ca ett år mellom min gutt og din jente :) syns det er morsomt å scrappe enda jeg ikke gjør det så ofte så får jeg laget endel når jeg først drar frem rotet, om du begynner nå når permisjonen din starter før jenta di kommer ligger du jo alleree litt foran. Nå er snart Emil 1 år men albumet har ikke kommet lengere enn da ahn var 3 mnd, den store planen er å bli ferdig med hans første år før 17 januar som er bursdagen hans :)

  SvarSlett
 11. Anette Willemine: Tror risboller er alle barns favoritt, var ialfall min når jeg var lita <3

  Victoria: Sikkert kjempegode med kvikklunsj også, litt mer krunsj :) Gitten din er sikkert kjempesøt og de han er glad i blir sikkert kjempeglad for noe hjemmelaget :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar, det setter jeg pris på :)